Funko POP!

Wie kent ze niet? De Funko POP!-verzamelfiguren nemen zo langzamerhand de wereld over. Van superheld tot superschurk en van kindervriendje tot horrorwezen: als je ergens fan van bent, dan heb je een Funko POP nodig. En nee hoor, poppen zijn helemaal niet alleen voor kinderen. Jouw Funko POP mag gewoon in je woonkamer staan! Hoeveel heb jij er al verzameld? Nu kun je ook bij FeestGarant jouw favoriete Funko POP kopen!

Producten filteren

Filter op prijs

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Wat is een Funko POP?

Je hebt ze vast weleens gezien: de verzamelfiguren van personages uit films, series en games. Funko POPS zijn ongeveer 9 centimeter hoog en hebben een herkenbaar groot hoofd met grote, ronde ogen. Ze zijn gemaakt van vinyl en er zijn inmiddels naar schatting duizenden verschillende POPS uitgebracht. De producent achter de POPS, Funko genaamd, is in 1998 in Washington gestart met als doel om zogenaamde ‘bobbleheads’ te maken. In de VS is dit een populair soort poppetje waarvan het hoofd grappig op en neer deint door aanraking of beweging. Je ziet ze in de VS veel in auto’s, waar ze bijvoorbeeld al wiebelend door het achterraam naar buiten kijken. Het bleek een gat in de markt te zijn om zulk soort figuren te maken op basis van bekende personages uit de popcultuur (vandaar POP!): personages uit films zoals Star Wars en Harry Potter, karakters uit de comics van Marvel of DC en bekende (pop)sterren of beroemde figuren. Dankzij de inmiddels ontelbare series met karakters uit alle denkbare genres, kan iedereen wel een leuke Funko POP kopen. Dat is dan ook een bekend citaat bij de poppen: ‘Everybody is a fan of something’!

Funko POP kopen

Ga je een Funko POP kopen, dan zijn er een paar belangrijke dingen om op te letten. Koop je een Funko POP als cadeau voor een fan, of voor je eigen verzameling? Binnen de Funko POPS zijn er talloze series, waarvan sommige zeldzamer (en dus duurder) zijn dan andere. De POP komt in een stevige geschenkdoos met een plastic doorkijkje. Deze verpakking lijkt misschien puur praktisch, maar voor echte verzamelaars is het belangrijk om deze intact te houden. Een Funko POP in perfecte staat is immers waardevoller dan eentje die open of (licht) beschadigd is. Een alledaagse fan zal hier natuurlijk wat minder om geven. Alle POPS hebben serienummer: hierdoor weet je altijd precies welke POP én welke versie ervan je in handen hebt. Zo zijn er vaak van een personage, bijvoorbeeld Eleven uit Stranger Things, verschillende edities uitgebracht. De POPS hebben andere kleding aan, andere haarstijlen of komen bijvoorbeeld uit een ander seizoen/deel van de serie. Volledig willekeurig worden er ook CHASE-edities en EXCLUSIVE POPS geleverd aan verkopers van Funko POPS. Deze zijn zeldzamer en daardoor zeer interessant voor zowel verzamelaars als gewone fans. Ze zijn tenslotte allemaal een beetje extra bijzonder!

Hoeveel Funko POPS zijn er?

Naar schatting zijn er zeker meer dan 5000 verschillende POPS op de markt (geweest). Op de officiële website van Funko staat hier een deel van, maar er zijn natuurlijk ook veel POPS die ooit op de markt waren en nu niet meer verkocht worden. Er zijn Funko POPS gemaakt van superhelden, superschurken, personages uit films en series, cartoons, popidolen, rocksterren, iconische historische figuren, personages uit games en ga zo maar door. Het meest populair zijn onder andere de: Harry Potter Funko POP, Batman Funko POP, Hulk Funko POP, Yoda Funko POP, Pokémon Funko POP, Funko POPS Disney, Stranger Things Funko POP, Star Wars Funko POP en de Avengers en Marvel Funko POPS.

Funko POP kopen bij FeestGarant

De meeste Funko POPS kosten tussen de € 15,00 en € 50,00 per stuk, afhankelijk van hoe zeldzaam en populair ze zijn. Wist je dat de duurste Funko POP ooit verkocht werd voor ruim 18 duizend euro?! Van deze Funko POP waren er maar 12 gemaakt. Superzeldzaam dus! Ga je bij een Funko POP kopen bij FeestGarant, dan hoef je gelukkig niet zulke astronomische bedragen neer te tellen. Wel hebben we geregeld EXCLUSIVE en CHASE Funko POPS in ons assortiment, naast de gewone populaire figuren. Maar wees er snel bij, wil je deze op de kop tikken! Voor 12 uur besteld op werkdagen, is dezelfde dag verzonden. Ook kun je jouw Funko POP kopen en/of afhalen bij onze winkel in Ede.